Lainaa netistä

Lainaa netistä haetaan nykyään tuhansia ja tuhansia kappaleita, sillä pelkästään pikavippejä haettiin kuluvan vuoden 2011 kolmannen vuosineljänneksen (heinä-syyskuu) aikana 360 000 kappaletta. Pikalainat ovat siis hurjan suosittuja, eikä ihme, sillä ne ovat ainoa lainamuoto joka pystyy palvelemaan pientä ja lyhytaikaista lainaa haluavien ihmisten tarpeita. Pankkien lainat ovat selkeästi suurempia, pidempiaikaisempia, ja kalliimpia. Miksi kukaan ottaisi yhtään enempää lainaa, kuin välttämättä tarvitsee?

Pikavippipalvelut myöntävät heti lainaa ilman vakuuksia, toisin kuin pankit. Pankista lainaa hakiessa jo pelkästään lainapäätöstä saa odotella useita päiviä, kun vippipalvelut antavat lainapäätöksen lähes aina välittömästi. Vippipalvelut eivät vaadi lainoilleen vakuuksia tai takaajia, mutta pankit vaativat, ainakin suuremmille summille. Netissä toimii myös kulutusluottoihin erikoistuneita palveluita, joista on mahdollista saada kulutusluotto heti. Näiden palveluiden hintataso on pankkilainojen kanssa samalla tasolla, mutta ne voivat olla jopa hieman edullisempia.

Vaikka lainamäärät nousevat ja vipit ovat suositumpia kuin koskaan aikaisemmin, niiden kulut vastaavasti vain laskevat. Alkuvuodesta vipeistä maksettiin kuluja keskimäärin 25,4 prosenttia, mutta loppupuolella vuodesta kuluja ei maksettukaan enää kuin 24,8 prosenttia. Keskimääräinen takaisinmaksuaika oli jo 32 päivää, kun vielä vuotta aiemmin se oli 29,9 päivää. Kokonaisuutena voitaisiin todeta, että ihmiset ovat omaksuneet pikalainat erinomaiseksi lainamuodoksi, jolla on mahdollista rahoittaa pieniä hankintoja helposti, nopeasti, ja ennen kaikkea edullisesti.