Maksoin lukuisat pienet velkani kulutusluotolla

Hei. Haluan tässä kertoa, miten kulutusluotto auttoi minua lukuisten pienten velkojeni kanssa. Tarinani juuret juontavat muutaman vuoden taakse, kun olin juuri täyttänyt 18 vuotta. Juhlittua tuli tietysti melko rankasti. Töissä en kuitenkaan vielä silloin käynyt, joten rahat loppuivat jo melko nopeasti. Eihän sitä kuitenkaan nuori, ”aikuisuudesta” innoissaan oleva kaveri, osaa kovin järkevästi miettiä joten otin lainaa netistä. En väitä, ettäkö pikalainan ottaminen olisi typerää, mutta kun ensimmäisen pikavipin jälkeen otin toisen vipin, sitten kolmannen, kolmannen jälkeen neljännen jne.

Kaikista typerintä tässä kuviossa oli se, että otin heti lainaa uudelleen, ennen kuin olin ehtinyt maksaa edellisen lainani takaisin. Lopulta tämä johti tietysti kierteeseen, jolloin en enää pystynyt maksamaan lainojani takaisin. Asiaa auttoi kuitenkin hieman, että kaiken tämän keskellä sain hieman suhteiden kautta erinomaisen työpaikan. Kuin ihmeen kaupalla onnistuin painimaan velkojeni kanssa muutaman kuukauden menettämättä luottotietojani, kunnes seinä tuli vastaan. En enää yksinkertaisesti voisi maksaa velkojani tarpeeksi, jotta saisin säilytettyä luottotietoni. Minun oli siis saatava kulutusluotto heti.

Itsevarmana suuntasin kohti pankkia. Olin lähes varma että saisin lainaa, olihan minulla vakituinen työpaikka ja luottotiedot (vielä) kunnossa. Toisin kuitenkin kävi. Pankkitäti nimittäin meinasi, että olin ollut uudessa työpaikassani auttamatta liian lyhyen aikaa. Olin valtavan pettynyt, ja heitin jo lähes pyyhkeen kehään luullessani, että menettäisin luottotietoni ja joutuisin maksamaan hirvittävät ulosottomaksut, joista olin lukenut useilta keskustelufoorumeilta.

Masentuneena suuntasin kotia ja istahdin tietokoneelle. Onneksi. Aikani selailtua eteeni nimittäin osui keskustelu eräästä lainavertailu sivusta, jonka kautta onnistuisi kuulemma helposti saada pikavippi tai kulutusluotto ilman vakuuksia. Suuntasin siis välittömästi kyseiselle sivustolle nähdäkseni, josko sitä kautta saisin haettua lainaa netistä ja maksettua lukuiset pienet velkani. Lainoja oli kuitenkin vielä jäljellä yli tuhat euroa, palkkani oli suhteellisen pieni, ja asuminenkin täytyi vielä siihen päälle maksaa. Ilman lainaa en olisi selvinnyt.
Kyseisellä vippivertailu sivustolla oli listattuna eri pikalainapalveluita laidasta laitaan, ja kaikkiaan esittelyjä oli yli 150. Seassa oli myös lukuisia kulutusluottopalveluita, joilta saa suuremmatkin käyttöluotot vaivattomasti. Toiveeni heräsivät jo selvästi, ja hetken uskalsin jopa toivoa, että jokin näistä lainapalveluista voisi myöntää minulle lainaa ilman vakuuksia, ja että sen avulla selviäisin muista lainoistani.

Kyseisellä sivustolla oli pikavippivertailu, josta pystyi hakemaan jopa 1000€ lainaa. Totesin, että jos ottaisin 1000€ pikavipin, voisin sen avulla maksaa suurimman osan lainoistani ja loput voisin hoitaa palkkatuloillani niin, että voisin siihen lisäksi ongelmitta maksaa vielä asumiskulut ym. välttämättömät menot. Valitsin vertailuun siis 1000 euron lainasummat ja valitsin niistä itselleni parhaiten sopivan vaihtoehdon. Lainapalvelun sivulle pääsi siirtymään erittäin kätevästi heti vertailun yhteydestä.

Ei muuta kuin hakemus menemään 1000 euron lainalle 180 vuorokauden takaisinmaksuajalla. Muutaman minuutin odoteltuani sain puhelimeeni vahvistusviestin, jossa kerrottiin minun saaneen myönteisen lainapäätöksen! Olin haljeta riemusta. Sain lainan tililleni muutamassa minuutissa ja maksoin pikkuvelkani saman tien pois. Loput maksoin seuraavasta palkastani. 1000 euron laina tuli pitkän maksuajan ansiosta melko pienillä kuukausierillä, joten niiden maksaminen ei ollut ongelma. Nyt olen maksanut kaikki lainani pois. Opin kuitenkin ainakin sen, että lainaa netistä saa helposti ja se on hyvä vaihtoehto, kunhan lainoja ei ala ottamaan montaa päällekäin.